Novice

 
 
 

#PKP10

#PKP10

03.12.2021

Vlada je pripravila predlog Zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic Covid-19.

Predlog zakona zajema:

- Nadomestilo za karanteno samozaposlenim (višina nadomestila za 10 dni bi naj bila 250 evrov, za 20 dni pa 500 evrov. V primeru enomesečne karantene, pa bi upravičenci dobili 750 evrov)

- Povračilo stroškov podjetjem za hitre teste (Znesek povračila za enega delavca, ki se mora testirati bo 60 evrov)

- Dodatki za upokojence, kmete in invalide z nižjimi prihodki (dodatek je predviden v višini od 130 evrov do 300 evrov)

- Dodatek za civilno zaščito in prostovoljce (za prve se predvideva dodatek 30 evrov na dan, študenti oz. dijaki pa bi naj prejeli 25 evrov na dan)

- Turistični boni podaljšani, odškodnine za zaplete pri cepljenju

- Odškodnine za tiste, ki bi imeli zapleti po cepljenju proti covid-19 (predlog predvideva 60.000 evrov odškodnine za posameznika s težjimi posledicami. Odškodnino v vrednosti 10.000 evrov bi prejeli starši otroka oz. (zunaj)zakonski partner osebe, ki je umrla po cepljenju. Mladoletni otroci osebe, ki je umrla po cepljenju, pa bi prejeli 20.000 evrov odškodnine)

 
 
 

Se nam želite pridružiti?

Pošljite povpraševanje in z veseljem vam odgovorimo v najkrajšem možnem času.

Več

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.