Novice

 
 
 

Električna vozila za podjetja.

Električna vozila za podjetja.

19.10.2022

Če v podjetju uporabljate električno vozilo, katerega vrednost ne presega 80 tisoč evrov, lahko odslej uveljavljate pravico do odbitka DDV - ne glede na to, katero dejavnost opravljate. Odbitek pa velja tudi pri servisnih storitvah in nakupu nadomestnih delov.

S 1. januarjem 2022 je začela veljati novela zakona o DDV, ki uveljavlja pravico podjetij do odbitka DDV pri nabavi motornih vozil. Po noveli zakona ni pomembno, za kakšno dejavnost se vozilo uporablja. Izpolnjena morata biti naslednja pogoja:

1. motorno vozilo je brez izpusta ogljikovega dioksida (velja torej za baterijska električna vozila, ne pa tudi za priključne hibride)

2. vrednost motornega vozila z vključenim obračunanim DDV in drugimi dajatvami ne presega 80.000 evrov

Finančne ugodnosti za podjetja pri nakupu električnega vozila sta tudi 40 % investicijska olajšava za vlaganja v digitalni in zeleni prehod in ničelna boniteta.

 
 
 

Se nam želite pridružiti?

Pošljite povpraševanje in z veseljem vam odgovorimo v najkrajšem možnem času.

Več

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.